Mr. Harm Smeengestraat 5 Ruinen
Tel: 0522 - 471784

   

Een bezoek aan Ruinen... de moeite waard!


Ruinen is een sfeervol dorp met oude historie, waar net als vroeger de gezellige Brink een bindend element in de dorpssamenleving vormt. In de prachtige omgeving van Ruinen is volop gelegenheid voor sportieve ontspanning zoals fietsen en wandelen.
Natuurlijk zijn er gemarkeerde routes door het Nationaal Park 'Dwingelderveld' en de boswachterij Ruinen.

In en rond Ruinen vindt u veel bezienswaardigheden en attracties die de moeite van een bezoek waard zijn, zoals: het Bezoekerscentrum van het 'Dwingelderveld' de schaapskooi, waar u dagelijks kunt zien hoe de schapen vertrekken en terugkomen van hun zwerftocht over de heide.

Ook kunt u een excursie meemaken in molen 'De Zaandplatte' of een bezoek aan de Museumboerderij of de verschillende galerieŽn.
 

In het zomerseizoen worden er allerlei leuke evenementen georganiseerd zoals: bridgen, wildkijken in open jeep, kindermiddagen, folkloristische brinkavonden, openluchtspelen, fietstochten onder leiding, klootschieten en nog veel meer.

Wilt u meer weten over Ruinen en de mooie omgeving? Over al die activiteiten? Stap dan binnen bij Tourist Info Ruinen aan de Brink. Het informatiepunt is gevestigd in Galerie Atelier Femke Anne. De vrijwilligers van het TIP kantoor weten u alles te vertellen.
 

Tourist Info Ruinen
Brink 5,
7963 AA Ruinen

Zie ook de website Tourist Info Ruinen:
> website

 
 
 
 

Bert Hoevenberg - Webdesign